Vo vedení Smeru-SD sa hovorí o Čižnárovi, Kováčikovi a Mišíkovej

NETKY.SK • 7 Január 2013, 11:37 • 2 min
Vo vedení Smeru-SD sa hovorí o Čižnárovi, Kováčikovi a Mišíkovej

Vo vedení Smeru-SD sa hovorí o Čižnárovi, Kováčikovi a Mišíkovej - Politika Vo vedení Smeru-SD sa v súvislosti s možnými kandidátmi na post generálneho prokurátora hovorí o bratislavskom krajskom prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi, špeciálnom prokurátorov

slovakia

left justify in out

imgVo vedení Smeru-SD sa v súvislosti s možnými kandidátmi na post generálneho prokurátora hovorí o bratislavskom krajskom prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi, špeciálnom prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi, ale aj o prokurátorke Eve Mišíkovej, ktorú na tento post v roku 2010 presadzovali poslanecké kluby KDH, SaS a Most-Híd. Uvádza to dnešné vydanie denníka SME.
      "Generálny prokurátor musí byť zvolený čo najskôr," povedal pre denník predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Jaroslav Baška zo Smeru-SD. "Šéf parlamentu Pavol Paška sa bude podľa jeho hovorcu hlasovaním zaoberať pravdepodobne už tento týždeň. Od jeho rozhodnutia závisí, kedy sa bude nový generálny prokurátor voliť," uvádza denník s tým, že ani jeden z menovaných prokurátorov kandidatúru nevylúčil.
      "Bratislavský krajský prokurátor Jaromír Čižnár je v Smere najžiadanejší, práve on však podľa informácií SME najviac váha. Jeho okolie si myslí, že ponuku neprijme. Jedným z dôvodov je možná protiústavnosť nevymenovania Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora," uvádza denník, podľa ktorého Smer-SD možno neoficiálne ponúkol Jozefovi Čentéšovi funkciu prvého námestníka, ak svoju ústavnú sťažnosť nepodá alebo stiahne.
      "Nikto mi nič také neponúkol, ani nenaznačil, ani by som to neprijal," reagoval Čentéš. Dodal, že podľa jeho názoru boli jeho práva porušené a bude za ne bojovať.
      "Veľmi bude záležať, kto bude akým spôsobom akceptovateľný pre prokurátorov," komentoval rozhodovanie parlamentu Baška. Denník SME dodáva, že Čižnár má v Rade prokurátorov podľa jej predsedu Ľudovíta Kopernického najväčšiu šancu spolu so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies