Vo vedení Slovenského rozhlasu prichádza k personálnym zmenám

NETKY.SK • 31 Október 2017, 16:46 • 2 min
Vo vedení Slovenského rozhlasu prichádza k personálnym zmenám

BRATISLAVA - Verejnoprávny RTVS kontinuálne pokračuje v personálnych zmenách, ako to od nástupu do funkcie avizoval generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Na poste riaditeľa Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu končí k dnešnému dňu Vincent Štofaník, ktorého nahradí súčasný šéfdramaturg Rádia Slovensko Michal Dzurjanin.

slovakia

left justify in out

"Je to je skúsený rozhlasový profesionál, ktorý Slovenský rozhlas veľmi dobre pozná, preto jeho životné i profesionálne skúsenosti budú zárukou plynulého rozvoja najstaršieho slovenského rádia," uviedol Rezník, ktorý zároveň poďakoval Vincentovi Štofaníkovi za jeho pôsobenie a odvedenú prácu v Slovenskom rozhlase.

 

Ako doplnil Dzurjanin, štruktúra Slovenského rozhlasu je veľká a zároveň krehká. "Mám rešpekt a veľkú zodpovednosť, aby celý tento organizmus fungoval podľa možnosti ešte lepšie ako doteraz, pretože vždy je čo zlepšovať, a to je moja úloha," poznamenal.

 

Na pozíciu šéfdramaturga Rádia Slovensko od 2. novembra prichádza Milan Urbaník. "Je to skúsený profesionál s vysokou mierou kreativity a vášne pre rozhlasovú prácu," konštatoval Rezník.

 

Urbaník je poslucháčom dobre známy ako moderátor a šéfredaktor Rádia Frontinus, tvorca a moderátor rannej šou Kokoriko Fun Rádia, ako aj moderátor niekoľkých televíznych projektov v RTVS a TV JOJ. Neskôr bol programovým riaditeľom Rádia Okey, generálnym riaditeľom Rádia Hey! a programovým riaditeľom Anténa Hitrádio.

 

"Je to neuveriteľné, po 25. rokoch v rádiách takáto výzva. Ďakujem za prejavenú dôveru vedeniu RTVS. Nesmierne sa teším na pôsobenie v najtradičnejšej rozhlasovej stanici na Slovensku," podotkol Urbaník.

 

RTVS okrem toho 6. novembra vypíše výberové konania na pozície výkonných riaditeľov štúdií v Košiciach a v Banskej Bystrici, do ktorých sa majú možnosť prihlásiť aj súčasní riaditelia.

 

"V súlade s mojím konceptom posilnenia autonómie regionálnych štúdií RTVS chceme dať široký priestor novým ľuďom pri obsadzovaní manažérskych funkcií v regióne," dodal generálny riaditeľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies