Vo veci opravného prostriedku Trnku KS zatiaľ nekonal

NETKY.SK • 15 Január 2014, 09:35 • 2 min
Vo veci opravného prostriedku Trnku KS zatiaľ nekonal

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) v Bratislave eviduje odvolanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie o tom, že nebude môcť vykonávať funkciu prokurátora.

slovakia

left justify in out

Súd však vo veci zatiaľ nekonal. "Opravný prostriedok bol na Krajský súd v Bratislave podaný 31. decembra minulého roku. Vo veci zatiaľ neboli vykonané žiadne procesné úkony, nakoľko sa najprv musí predseda senátu oboznámiť s obsahom podania," uviedol pre TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.

Trnka sa voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie o tom, že nebude môcť vykonávať funkciu prokurátora mohol do 15 dní odvolať na KS v Bratislave. Podľa paragrafu 219 príslušného zákona o prokurátoroch a čakateľoch mu odo dňa doručenia plynula lehota 15 dní na podanie odvolania na KS.

Disciplinárna komisia dala Trnkovi najprísnejší trest pre kauzu Glance House. Trnka listom umožnil prevod bytovky na ľudí blízkych jeho kamarátovi, podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, hoci to špeciálna prokuratúra zakázala, napísal na začiatku decembra denník Sme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona