Vo veci nadmerných odpočtov firmy Ladislava B. pokračuje trestné stíhanie

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 06:30 • 2 min
Vo veci nadmerných odpočtov firmy Ladislava B. pokračuje trestné stíhanie

BRATISLAVA - Vo veci uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu DPH spoločnosťou BL-202, týkajúcej sa nehnuteľnosti Five Star Residence, sa 13. apríla 2016 začalo trestné stíhanie a vo veci sa koná. Uviedla to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

Konkretizovala, že na základe informácií o nových skutočnostiach a písomných materiáloch o možnom korupčnom správaní vydal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik pokyn na preverenie priebehu daňovej kontroly, resp. možného korupčného správania pracovníčok daňovej kontroly. "Taktiež dal pokyn preveriť nové skutočnosti, ktoré by mohli súvisieť s podozrením z daňovej trestnej činnosti,“ uviedla Tökölyová.

 

Kauzou nadmerných odpočtov DPH podnikateľa Ladislava B. sa bude v utorok (26.4.) zaoberať mimoriadne zasadnute finančného výboru parlamentu. Podpisy opozičných poslancov pod návrhom na jeho zvolanie v Národnej rade (NR) SR odovzdal poslanec Jozef Rajtár (SaS). Žiada, aby minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) a riaditeľ finančnej správy František Imrecze na výbore celú kauzu vysvetlili.

 

SaS informovala, že firma BL-202 v roku 2012 čerpala aj ďalšie nadmerné odpočty DPH, nielen tie známe za byty z domu Five Star Residence. Suma nadmerných odpočtov sa mala vyšplhať k ôsmim miliónom eur. Podľa opozičných poslancov je za vývoj tejto daňovej kauzy plne zodpovedný šéf finančnej správy.

 

Tieto obvinenia finančná správa odmietla ako "lživé a zavádzajúce" tvrdenia o svojej činnosti. "Finančná správa koná v každom daňovom prípade rovnako dôsledne a v súlade s legislatívou. Vzhľadom na daňové tajomstvo však nemôže poskytovať konkrétne informácie. Prezident finančnej správy sám už pred časom požiadal o možnosť informovať poslancov Výboru NR SR pre financie a rozpočet," uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona