Vo väznici v Hrnčiarovciach bude stužková slávnosť

NETKY.SK • 26 November 2014, 15:47 • 2 min
Vo väznici v Hrnčiarovciach bude stužková slávnosť

HRNČIAROVCE NAD PARNOU – Šesť študentov 4. ročníka Arcibiskupského gymnázia Pavla Jantauscha v Trnave, ktorí štúdium absolvovali počas odpykávania trestu vo väznici v Hrnčiarovciach n/Parnou dostane vo štvrtok na stužkovej slávnosti zelené maturitné stužky.

slovakia

left justify in out

Slávnosť sa uskutoční priamo v Ústave na výkon trestu odňatia slobody za účasti rodinných príslušníkov, pedagógov, predstaviteľov cirkvi a štátnej správy. Vo všetkých štyroch ročníkoch trnavského gymnázia študuje spolu 39 odsúdených.

 

Vyučovací proces sa uskutočňuje v elokovanom pracovisku školy priamo v ústave, študenti z radov odsúdených majú k dispozícii štyri triedy, k tomu počítačovú učebňu a telocvičňu ústavu. "Vyučovací proces je až na obmedzenia, vyplývajúce z pobytu v zariadení, totožný s tým, aký gymnázium zabezpečuje pre svojich študentov vonku," povedal pre TASR riaditeľ ústavu Jaroslav Jánoš. Zastrešujú ho profesori gymnázia, ktorí dochádzajú do Hrnčiaroviec denne.

 

Slávnosť s posvätením zelených stužiek sa začne bohoslužbou, celebrovať ju bude trnavský arcibiskup Ján Orosch. Po nej je na programe kultúrny program v podaní študentov Pedagogickej a sociálnej akadémie blahoslavenej Laury a príhovor riaditeľov ústavu a gymnázia, triednej učiteľky budúcich maturantov a arcibiskupa. "Záujem vystúpiť s príhovorom má aj zástupca maturantov," povedal Jánoš. Dodal, že dvaja z tých, ktorí končia 4. ročník gymnaziálneho štúdia, boli medzičasom prepustení na slobodu, avšak prejavili záujem o absolvovanie slávnosti v zariadení spolu so svojimi spolužiakmi. V štúdiu pokračujú aj vonku. "Všetci študujúci sú si vedomí, že sa im takto zvyšuje po návrate šanca na resocializáciu a uplatnenie na trhu práce," dodal riaditeľ zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies