Vo väzenskej nemocnici zomrel vojnový zločinec Heinrich Boere

NETKY.SK • 2 December 2013, 16:58 • 2 min
Vo väzenskej nemocnici zomrel vojnový zločinec Heinrich Boere

DÜSSELDORF - Niekdajší príslušník komanda SS Feldmeijer Heinrich Boere, ktorý si v Nemecku odpykával doživotný trest väzenia, zomrel vo väzenskej nemocnici vo Fröndenbergu v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vo veku 92 rokov. Správu o jeho nedeľňajšom úmrtí priniesol nemecký denník Bild a následne aj tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Potomok nemeckej matky a holandského otca zastrelil v okupovanom Holandsku v roku 1944 ako príslušník komanda SS Feldmeijer troch civilistov. K likvidácii majiteľa predajne bicyklov, lekárnika a ďalšej osoby prišlo pre ich údajné napojenie na holandský odboj. Osobitný tribunál v Amsterdame odsúdil Boereho ešte v roku 1949 v neprítomnosti na trest smrti, ktorý neskôr pozmenili na doživotné väzenie. Muž, ktorému sa v roku 1947 podaril útek z vojnového zajatia, sa usadil vo svojom rodisku Eschweileri. Boere nastúpil do výkonu trestu v roku 2011 po tom, ako rozsudok Krajinského súdu v Aachene z roku 2010 nadobudol právoplatnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies