Vo väzení zostáva aj ďalšia členka Pussy Riot Tolokonnikovová

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 12:14 • 2 min
Vo väzení zostáva aj ďalšia členka Pussy Riot Tolokonnikovová

MOSKVA - Najvyšší súd v ruskej Mordovskej republike rozhodol, že aj ďalšia členka pankovej skupiny Pussy Riot Nadežda Tolokonnikovová zostáva vo väzení.

slovakia

left justify in out

Zamietol tak jej odvolanie a potvrdil verdikt súdu nižšej inštancie, ktorý v apríli zamietol žiadosť Tolokonnikovovej o predčasné prepustenie. Dvadsaťtriročná hudobníčka si odpykáva dvojročný trest vo väzení v Mordovskej republike nachádzajúcej sa asi 500 kilometrov juhovýchodne od Moskvy. Vo väzbe zostáva aj druhá člena Pussy Riot Maria Aljochinová, ktorú súd na ruskom Urale taktiež odmietol v stredu podmienečne prepustiť. Obe majú maloleté deti, čo bol aj dôvod ich žiadosti o prepustenie. Tolokonnikovová po verdikte vyhlásila, že proti rozsudku bude naďalej bojovať. "Odvolám sa voči verdiktu na súdoch všetkých inštancií a vinu nepriznám," vyhlásila v piatok.

Členky Pussy Riot v auguste minulého roka odsúdili na dva roky väzenia za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou, no vo väzbe sú od svojho zadržania v marci 2012. Aljochinovú a Tolokonnikovovú poslali do pracovných táborov na Urale. Tridsaťročnú Jekaterinu Samucevičovú súd prepustil na podmienku. Predmetom ostro sledovaného procesu bol incident z februára 2012, keď mladé pankáčky vnikli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy a zaspievali "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona