Vo väzbe je už aj Nečasova pravá ruka Nagyová

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 15:07 • 2 min
Vo väzbe je už aj Nečasova pravá ruka Nagyová

PRAHA - Súd v českej Ostrave v sobotu uvalil vyšetrovaciu väzbu aj na Janu Nagyovú, šéfku kancelárie premiéra Petra Nečasa. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz. Dôvodom sú obavy, že by na slobode ovplyvňovala svedkov. Z podobných príčin súd ešte predtým rozhodol o uväznení exministra Ivana Fuksu, bývalého poslanca za Nečasovu Občiansku demokratickú stranu (ODS) Petra Tluchořa a niekdajšieho štátneho tajomníka na ministerstve dopravy Romana Bočeka. Podľa českých médií sa teraz ešte viac vystupňoval tlak na Nečasovo odstúpenie, ten však svoju rezignáciu stále odmieta.

slovakia

left justify in out

Fuksu policajti obviňujú z korupcie, ktorej sa mal dopustiť prijatím funkcie šéfa jednej zo štátnych firiem. Udialo sa tak v čase, keď sa vzdal poslaneckého mandátu a umožnil odhlasovať vládne zákony. Exminister sa však cíti nevinný. Nagyová zase podľa polície nechala prostredníctvom vojenského spravodajstva sledovať troch ľudí, medzi nimi aj manželku premiéra Radku Nečasovú. Dôvod mal byť čisto súkromný. Okrem zneužitia právomocí je Nečasova pravá ruka obvinená aj z podplácania. Toto obvinenie súvisí s exposlancami a niekdajšími rebelmi ODS Tluchořom a Marekom Šnajdrom, ktorí minulý rok výmenou za lukratívne funkcie podržali vládu. Nečas sa ich pred snemovňou zastal a vyhlásil, že exposlanci chceli zachrániť vládu a preto sa vzdali svojich funkcií. "Išlo o politickú dohodu, čo je štandardný postup v politike," povedal Nečas s tým, že teraz je tento ich krok kriminalizovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies