Pápež František uvažuje o ceste do Grécka, plánuje navštíviť utečencov na Lesbose

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 17:40 • 2 min
Pápež František uvažuje o ceste do Grécka, plánuje navštíviť utečencov na Lesbose

VATIKÁN - Pápež František zvažuje návštevu gréckeho ostrova Lesbos v čase keď Grécko začalo s deportáciami migrantov do Turecka.

slovakia

left justify in out

"Ide o záležitosť, o ktorej sa začalo hovoriť, oslovujú sa kontakty. Chýry nepopieram, ale v tejto chvíli nemôžem povedať viac, pretože sa o ničom nerozhodlo, ani o dátumoch či plánoch na cestu," uviedol pre taliansku tlačovú agentúru ANSA hovorca Vatikánu Federico Lombardi.


Reagoval na správy gréckych médií o možnej pápežovej návšteve tejto oblasti už začiatkom budúceho týždňa, napísala agentúra DPA. Grécka cirkevná webová stránka Dogma dnes informovala, že pápež plánuje navštíviť utečencov na ostrove Lesbos.

 

Cestu by mal uskutočniť v spoločnosti ekumenického patriarchu Bartolomeja I. aténskeho arcibiskupa Ieronymosa II. podniknúť už budúci týždeň.Svätá synoda gréckej ortodoxnej cirkvi podľa AP uviedla, že František požiadal o návštevu a jeho žiadosť prijali, pretože ide o niekoľkohodinovú humanitárnu návštevu.

 

Pápež František je synom talianskych migrantov do Argentíny a je zástancom otvorenej Európy ako aj ostatných krajín voči migrantom a osobám utekajúcim pred prenasledovaním a chudobou. Jeho prvá cesta po nástupe do funkcie viedla práve na taliansky ostrov Lampedusa, kde sa už roky zhromažďujú tisícky migrantov.Grécko začalo v pondelok posielať migrantov naspäť do Turecka. Koná tak v súlade s kontroverznou a ľudskoprávnymi aktivistami kritizovanou dohodou medzi EÚ a Tureckom o boji proti ilegálnej migrácii.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies