FOTO a VIDEO Pápež František prijal ťažko chorú malú Američanku, venoval jej darček

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 18:01 • 2 min
FOTO a VIDEO Pápež František prijal ťažko chorú malú Američanku, venoval jej darček

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes po generálnej audiencii rodinu Myersovcov z amerického štátu Ohio, aby tak splnil prianie šesťročnej Lizzy, ktorá v dôsledku dedičného ochorenia Usherov syndróm II príde postupne o zrak i sluch.

slovakia

left justify in out

Dievčatko podľa slov rodičov Steva a Christine Myersovcov, ktorí spoločne s jej sestrou Kaylou nechýbali na prijatí, o ochorení diagnostikovanom u nej v roku 2014 zatiaľ nevie.
Vyplýva to z informácií svetových tlačových agentúr i rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.Hlava katolíckej cirkvi sa sklonila k malej pacientke a položila jej ruku na oči. Pápež navyše venoval malej Američanke ruženec.

 

Let venoval Myersovcom do destinácie podľa vlastného výberu šéf leteckej spoločnosti Turkish Airlines Tuncay Eminoglu. "Chceli sme pomôcť dievčatku, ktoré nikdy nebude mať možnosť pozrieť si planétu," vyhlásil. Ďalšie náklady spojené s pobytom katolíckej rodiny z Ohia v Ríme prevzali talianska dopravná firma špecializujúca sa na pomoc chorým, ako aj jeden z rímskych hotelov.


Príbuzní chorej sa po stanovení ťažkej diagnózy rozhodli vypracovať zoznam miest a vecí, ktoré by malá Lizzy mala stihnúť navštíviť a spoznať, kým ju symptómy ochorenia viac nepoznačia. Spolu s ňou tak navštívili už napríklad Observatórium Warrena Ruppa, aby tam prostredníctvom teleskopu v spoločnosti vedcov mohla sledovať hviezdy.


Let do Ríma si rodina nevybrala náhodne, ale práve kvôli Lizzy a jej vrelému vzťahu k pápežovi Františkovi, ktorého má rada pre jeho otcovský prístup. V uplynulom týždni sa Myersovci venovali prehliadke pamätihodností Večného mesta a po audiencii u pápeža majú namierené do Benátok.






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona