Vo Varšave sa dnes začala konferencia OBSE o ľudských právach

NETKY.SK • 19 September 2016, 18:30 • 2 min
Vo Varšave sa dnes začala konferencia OBSE o ľudských právach

VARŠAVA - Ministri zahraničných vecí Poľska a Nemecka, Witold Waszczykowski a Frank-Walter Steinmeier, otvorili dnes vo Varšave konferenciu o ľudských právach Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznil hosť z Berlína, ochrancovia ľudských práv sú v niektorých krajinách OBSE pod tlakom. Vyskytli sa pokusy o opätovné obmedzenie základných slobôd, a to čiastočne so zdôvodnením, že sú v rozpore s kultúrnymi tradíciami jednotlivých krajín. Aj preto je stretnutie zástupcov 57 členských štátov OBSE dôležité, konštatoval šéf nemeckej diplomacie.

Nemecko je v tomto roku predsedníckou krajinou OBSE.

 

Steinmeier sa podľa informácií tlačovej agentúry DPA dotkol vzhľadom na migračnú krízu a situáciu na východe Ukrajiny aj aktivít na ochranu a za práva vyhnaných osôb. Ako pripomenul, skúsenosti ukazujú, že trvalú stabilitu nemožno dosiahnuť bez rešpektovania ľudských práv.

 

Šéf poľskej diplomacie označil pretrvávajúci konflikt na Ukrajine za najväčšiu výzvu pre OBSE.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies