Vo Varšave odhalili pamätnú tabuľu obetiam havárie pri Smolensku

NETKY.SK • 12 August 2010, 12:38 • 2 min
Vo Varšave odhalili pamätnú tabuľu obetiam havárie pri Smolensku

Vo Varšave odhalili pamätnú tabuľu obetiam havárie pri Smolensku

slovakia

left justify in out

img

Pamätnú tabuľu, pripomínajúcu haváriu poľského prezidentského špeciálu pri Smolensku z 10. apríla 2010, jej prominentne obete, vrátane prvého páru krajiny, a hlboký smútok, ktorý tragédia vyvolala v celom Poľsku, odhalili dnes na prezidentskom paláci vo Varšave.
      Stalo sa tak za účasti námestníka varšavského primátora Jaceka Wojciechowicza, ako aj šéfa prezidentskej kancelárie Jaceka Michalowského. Pamätnú tabuľu posvätil duchovný.
      Ako pripustil šéf prezidentskej kancelárie pre poľské médiá, neočakávané, rýchle umiestnenie tabule by malo zabrániť ďalšej eskalácii napätia v okolí sídla hlavy štátu, kde pokračuje skupinka konzervatívcov v ochrane dreveného kríža pred jeho avizovaným odstránením.
      Dnešný ceremoniál odhalenia sprevádzali pokriky "Hanba" alebo "Škandál" zo strany nespokojencov, požadujúcich odhalenie pamätníka. Podľa niektorých z nich by v prípade víťazstva Jaroslawa Kaczynského v nedávnych prezidentských voľbách postavili na pamiatku obetí nie jeden, ale päť pamätníkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies