Vo väčšine krajín Európskej únie vlani klesla očakávaná dĺžka života

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 12:15 • 2 min
Vo väčšine krajín Európskej únie vlani klesla očakávaná dĺžka života

BRUSEL - Po vypuknutí pandémie COVID-19 vlani klesla očakávaná dĺžka života pri narodení vo veľkej väčšine členských štátov EÚ.

slovakia

left justify in out

V minulom roku klesla očakávaná dĺžka života vo väčšine krajín Európskej únie. Informoval o tom štatistický úrad EÚ Eurostat, podľa ktorého „po vypuknutí pandémie COVID-19 vlani klesla očakávaná dĺžka života pri narodení vo veľkej väčšine členských štátov EÚ".

 

img

Najväčší pokles, o 1,6 roka v porovnaní s rokom 2019, zaznamenali v Španielsku. Nasleduje Bulharsko s poklesom o 1,5 roka, za ním sú Litva, Poľsko a Rumunsko s poklesol o 1,4 roka. Slovensko registruje pokles o 0,9 roka. Jediné dve krajiny únie, kde očakávaná dĺžka života vlani oproti roku 2019 stúpla, sú Dánsko a Fínsko, ktoré registrujú zvýšenie o 0,1 roka. Celkovú hodnotu za Európsku úniu nezverejnili, nakoľko Írsko nedodalo potrebné údaje.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona