Vo štvrtok tri góly Slovákov, Spalletti o dvoch Hubočanoch

NETKY.SK • 1 Október 2010, 11:59 • 2 min
Vo štvrtok tri góly Slovákov, Spalletti o dvoch Hubočanoch

Vo štvrtok tri góly Slovákov, Spalletti o dvoch Hubočanoch

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Hubočan pomohol gólom k jasnej výhre ruského Zenitu Petrohrad 4:2 nad AEK Atény vo štvrtkovom zápase 2. kola Európskej ligy 2010/2011. Zenit má na konte z dvoch zápasov plný počet 6 bodov a suverénne kraľuje tabuľke G-skupiny.
      Hubočan zakončil prvý útok domácich strelou z 25 metrov a prekonal brankára hostí už v 1. minúte. Zverenci Taliana Luciana Spallettiho dominovali aj v ďalšom priebehu, dvoma gólmi sa prezentoval aj Danko Lazovič. "Začali sme výborne, chlapci od prvej do 90 minúty hrali v potrebnom rytme. Mrzia dva inkasované góly, ale výhru nám to nevzalo," povedal po zápase Spalletti. Hubočan hral proti Grékom na pravej strane obrany, hoci zvykol hrávať na ľavo. Spalletti odpovedal aj na otázku, či sa mu viac páči slovenský reprezentant na pravo, alebo na ľavo: "Či sa mi viac páči hráč Hubočan ako pravý obranca alebo ľavý obranca? Hubočan ešte musí rásť. Obaja Hubočanovia," povedal s úsmevom taliansky kormidelník.
      V konfrontácii F-skupiny český majster Sparta Praha prehral na ihrisku CSKA Moskva 0:3, celý zápas odohral slovenský reprezentant Juraj Kucka. "Rudí" hrali 70 minút dobre, držali domácich na dištanc, potom sa ale ich hra rozsypala. Tréner Jozef Chovanec bol po súboji smutný: "Mrzí nás to. Do sveta ide výsledok a nie náš výkon. Podľa výsledku to vyzerá, že sme boli oveľa horší, ale tak to nebolo," uviedol Chovanec.
      Slovenský futbalový reprezentant v službách Besiktasu Istanbul Filip Hološko zavelil v zápase na ihrisku Rapidu Viedeň k obratu vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Hološko vybehol na trávnik v 32. minúte, kedy striedal Ricarda Quaresmu, pričom vyrovnal štyri minúty po tom, ako sa z vedúceho gólu tešil rakúsky Rapid. O necelých desať minút po Hološkovi dal víťazný gól hostí Bobo.
      Do gólovej štatistiky sa zapísal aj ďalší slovenský reprezentant Marek Hamšík z SSC Neapolu, ktorý tiež svojim príchodom na ihrisko v Bukurešti vyvolal obrat. Futbalisti spod Vezuvu prehrávali po prvom polčase so Steauou už 0:3, ale po zmene strán dokázali vyrovnať. Hamšík zasiahol do hry od 58. minúty a skóroval po štvrťhodine pobytu na ihrisku znížil na 2:3. Neapol sa napokon dočkal vyrovnania, keď v ôsmej minúte nadstaveného času skóroval Cavani.
      Nedarí sa obhajcovi trofeje Atleticu Madrid. Španielsky tím po prehre 0:1 s Arisom Solún doma iba remizoval s Bayerom Leverkusen 1:1 a s jedným bodom na konte si komplikuje postupové vyhliadky. V C-skupine v súboji trojbodových tímov zvíťazil Sporting Lisabon nad Levski Sofia 5:0. Portugalský tím položil základ triumfu už v prvom polčase gólmi Carrica a Manicheho a v druhom pridal ďalšie tri góly. V ostrosledovanom dueli Manchester City remizoval s Juventusom Turín 1:1, na gól Iaquintu odpovedal ešte v prvom polčase Johnson.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies