Vo štvrtok sa začne predvianočná zbierka Slovenskej humanitnej rady

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:10 • 2 min
Vo štvrtok sa začne predvianočná zbierka Slovenskej humanitnej rady

Vo štvrtok sa začne predvianočná zbierka Slovenskej humanitnej rady

slovakia

left justify in out

img

Už 9. ročník tradičnej predvianočnej zbierky, ktorú organizuje Slovenská humanitná rada (SHR) pod názvom Pomôžte spolu s nami, sa začne v tomto roku vo štvrtok 25. novembra. Túto dobročinnú akciu SHR každoročne organizuje v spolupráci so svojím významným partnerom - neziskovým Fondom Tesco a s vyše 30 občianskymi združeniami, neziskovými organizáciami a nadáciami, ktoré sa do zbierky prihlásili, informovala riaditeľka Úradu SHR Eva Lysičanová.
      Zúčastnené miestne neziskové organizácie a ich dobrovoľníci budú zbierať finančné prostriedky v 42 neobchodných priestoroch obchodov spoločnosti TESCO STORES SR, a. s., do označených prenosných pokladničiek. Osoby poverené vykonaním zbierky sú povinné na požiadanie preukázať sa písomným poverením podpísaným oprávnenými zástupcami s pečiatkou Slovenskej humanitnej rady, uviedla ďalej Lysičanová. SHR garantuje všetkým, ktorí darujú prostriedky do tejto zbierky, že budú použité v prospech ľudí v núdzi, zdravotne postihnutých alebo sociálne znevýhodnených.
      Prostriedky budú venované na dobročinné účely priamo v danom meste, kde sa vyzbierajú. Tento "lokálny princíp" sa osvedčil a zúčastnené dobrovoľnícke organizácie ho vítajú.
      Zbierky v predvianočnom období v neobchodných priestoroch obchodných domov, supermarketov a hypermarketov spomínaného obchodného reťazca sa budú konať vždy od štvrtka do nedele: v dňoch 25.-28. novembra, 2.-5. decembra, 9.-12. decembra a 16.-19. decembra 2010.
      Vyúčtovanie verejnej finančnej zbierky Pomôžte spolu s nami, ktorú povolilo Ministerstvo vnútra (MV) SR 4. novembra 2010, predloží Slovenská humanitná rada tomuto ministerstvu do 30. januára 2011. Výsledky zbierky budú zverejnené v masovokomunikačných prostriedkoch do 15 dní od potvrdenia vyúčtovania zbierky MV SR, informovala Lysičanová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies