Vo štvorhre sa tešili Wozniacka a Leconte, zahral si aj Hrbatý

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:33 • 2 min
Vo štvorhre sa tešili Wozniacka a Leconte, zahral si aj Hrbatý

Vo štvorhre sa tešili Wozniacka a Leconte, zahral si aj Hrbatý

slovakia

left justify in out

img

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v pondelok užila už tretie tohtoročné víťazstvo nad Caroline Wozniackou. V rámci 4. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC-čku zdolala svoju súperku 6:4, 4:6 a 10:4. Sľubovaná odveta Dánky sa tak nekonala, no svetová jednotka to brala samozrejme s úsmevom na perách a spolu s divákmi si predstavenie náramne užívala.
Úvod prvého setu síce vyzeral akoby patril na niektorý z turnajov okruhu WTA, no obe hráčky čoskoro začali plniť hlavný účel exhibície a to zabávať divákov. Cibulková si vyskúšala niekoľko smečov, na ktoré jej Wozniacka rada "nabila" a aj s prispením pásky sa ujala vedenia. Dánka sa však nenechala zahanbiť a domácu tenistku presnými údermi niekoľkokrát popreháňala po kurte. Voľné chvíle si tenistky krátili tanečnými kreáciami a dostalo sa aj na imitáciu Rusky Marie Šarapovovej, s patričnými "zvukovými efektmi", či Novaka Djokoviča a Daniely Hantuchovej. Prvý set vyhrala Cibulková 6:4, po čom jej súperka vyzvala divákov, aby jej doniesli šampanské. O chvíľu si už obe pripíjali. V druhom sete si Dánka vybehla na rozhodcovskú stoličku a miesto na kurte prepustila mladému fanúšikovi, ktorý si zahral výmenu s Cibulkovou. Wozniacka sa s pomocou vypchávok z uterákov zahrala aj na Serenu Williamsovú. Keď už bolo takmer isté, že Cibulková druhý set prehrá, prepustila raketu podávačovi loptičiek. Síce sa snažil, ale proti svetovej jednotke nemal šancu. Od divákov si aj tak vyslúžil potlesk.
"Kto chce, aby som vyhrala?" pýtala sa pred rozhodujúcim tajbrejkom Wozniacka. Diváci ju odmenili veľkým potleskom, no keď sa opýtala rovnakú otázku smerom na svoju súperku, z hľadiska sa ozvalo burácajúce povzbudzovanie. Dánka tak vypočula želanie fanúšikov a domácej hostiteľke prepustila triumf.
Po úvodnom zápase prišla na rad miešaná štvorhra Caroline Wozniacka, Henri Leconte proti Dominike Cibulkovej a Mansourovi Bahramimu. Skúsení šoumeni sa hneď na úvod postarali o zábavu, keď pri rozcvičke trénovali svoje súperky. "Dobre. Pozeraj na loptičku. Nepozeraj sa na mňa, je nie som taký atraktívny," navigoval Cibulkovú Francúz Leconte. Dámy sa vzápätí zahrali na roztlieskavačky, keď si s nimi vymenili "náradie" a potom dostal divákov do varu iránsky rodák Bahrami, ktorý s raketou predvádzal vskutku neuveriteľné kúsky. Dánku prišiel na kurt povzbudiť aj jej krajan Patrick Galbraith, hokejový brankár Slovana, ktorý si vyskúšal, ako sa chytajú podania svetovej jednotky. Wozniacka sa však ukázala ako nie príliš dobrá spoluhráčka. Pri Leconteho podaní sa predklonila, nadvihla si sukňu, čo jej partner nezvládol a minul loptičku. Za stavu 3:1 po výzve Cibulkovej navyše prešla na druhú stranu siete. To nenechal len tak Dominik Hrbatý, vyskočil z tribúny a Lecontemu prišiel na pomoc. Vydržal však iba jednu loptičku a Francúz hral zrazu sám proti štyrom. Z víťazstva 6:5 sa nakoniec tešili Wozniacka a Leconte.
Dominika Cibulková priznala, že počas zápasov nebola taká výrečná a vinu dávala mikrofónu: "Mne dajú mikrofón a ja som si zjedla jazyk, ale tentokrát som mala aspoň dobrú premiéru v tom singli. No a na tú šou vo štvorhre sme tu mali pánov, ktorí to zvládli výborne, takže ja som tam bola iba ako taký doplnok. Nechcem to porovnávať s minulým rokom, no týchto dvoch pánov by som dala na prvé miesto. Boli úplne uvoľnení, robili to všetko spontánne a ľuďom sa to veľmi páčilo, takže mňa to veľmi bavilo," povedala po exhibícii domáca tenistka.
Podujatie si pochvaľovali aj ostatní aktéri, pričom Caroline Wozniacka už avizovala, že o rok by sa rada vrátila: "Cítim sa výborne. Ďakujem vám všetkým, že ste dnes prišli. Bolo mi potešením tu byť a teším sa na budúci ročník. V prípade, že dostanem pozvánku, určite sa do Bratislavy veľmi rada vrátim. Bola som si pozrieť mesto, no nestihla som toho veľa, tak snáď nabudúce."
"Podujatie sme si veľmi vychutnali. Myslím si, že bolo opäť zorganizované na vysokej úrovni. Bratislava je krásne mesto a vždy je skvelé hrať pred takými fanúšikmi a s takými hráčmi ako sú Mansour a tieto dievčatá," pridal sa Leconte, ktorý sa na podujatí predstavil aj pred dvoma rokmi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies