Vo sviatok 15. septembra pôjdu mimoriadne vlaky na Národnú púť do Šaštína

NETKY.SK • 31 August 2010, 11:57 • 2 min
Vo sviatok 15. septembra pôjdu mimoriadne vlaky na Národnú púť do Šaštína

Vo sviatok 15. septembra pôjdu mimoriadne vlaky na Národnú púť do Šaštína

slovakia

left justify in out

img

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s., organizuje 15. septembra na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie mimoriadne vlaky na Národnú púť do Šaštína. Podobné mimoriadne vlaky v minulosti využili stovky veriacich. Miestenky a cestovné lístky sa začnú predávať 1. septembra.
      Pre západné Slovensko trasa mimoriadneho vlaku povedie z Nitry cez Lužianky-Leopoldov-Trnavu do Šaštína. Vlak je časovo nastavený tak, aby prišiel do Šaštína v najvhodnejšom čase, pred slávnostnou pontifikálnou sv. omšou so začiatkom o 10.30 h, ktorú bude celebrovať kardinál Jozef Tomko. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave.
      Mimoriadny vlak bude mať šesť vozňov 2. triedy, každý s kapacitou 80 miest na sedenie, pričom cestujúci môžu využiť rôzne zľavy, ktoré platia na železnici. Vo vlaku platia cestovné lístky ako na pravidelné spoje podľa platného cestovného poriadku. Mimoriadne vlaky sú nepovinne miestenkové, použiť ich môžu aj cestujúci bez miestenky, ale pri naplnení kapacity vlaku bez nároku na miesto.
      Na základe ohlasov z vlaňajška bude vo vybraných vozňoch rezervované jedno kupé pre účel spovedania veriacich už počas jazdy do Šaštína, uviedla TK KBS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies