Vo svete stúpa spotreba piva s rôznymi príchuťami

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 14:57 • 2 min
Vo svete stúpa spotreba piva s rôznymi príchuťami

BRATISLAVA - Spotreba miešaných nápojov s obsahom príchutí stúpa. V USA vzrástla napríklad spotreba zázvorového piva medziročne o 75 % v období od jesene 2013 do jesene minulého roka.

slovakia

left justify in out

Ukázal to prieskum Technomic's MenuMonitor. Aj na Slovensku sa chuť zázvoru stáva stále obľúbenejšou. Pri vytváraní nových príchutí sa v pivovaroch inšpirujú nielen na slovenskom trhu, ale čerpajú zo skúseností z celého sveta.

 

Každý rok sú v móde nové príchute, ktoré sa inšpirujú ázijskými, africkými, juhoamerickými chuťami, arómami, esenciami či korením. Každá krajina má navyše aj svoje špecifické chute naviazané na nejaké tradičné jedlo a nápojové zvyklosti.

 

"Sú príchute, ktoré sú všeobecne obľúbené a potom sú také, ktoré spotrebiteľov dosť polarizujú - buď chutia, alebo nie. Pokiaľ ide napríklad o zázvor, čerpáme z vynikajúcich skúseností z českého trhu, kde je tento variant obľúbený a má svoj okruh konzumentov," povedal manažér pre inovácie Pivovarov Topvar Marek Kostrna. Má o 50 % menej kalórií ako mnohé iné sladené sýtené nápoje. Neobsahuje umelé farbivá ani konzervanty.

 

"Spoločnosť, s ktorou na vývoji pracujeme, pozorne sleduje novo uvádzané ochutené produkty na celom svete, a má prehľad, ktoré príchute sú populárne, ktoré sú na vzostupe a naopak, ktoré v útlme," objasnil Kostrna.

 

Príprava nového produktu trvá vo väčšine prípadov približne šesť mesiacov. "Samozrejme, vždy čakáme, ako bude finálna príchuť prijatá tými najdôležitejšími, a to konečnými spotrebiteľmi. Neustále máme pri vývoji na pamäti, že prvoradá je kvalita a chuť," doplnil manažér značky Birell Luděk Baumruk.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies