Vo švédskych škôlkach sa dejú veci. Deti sa už kopú aj do hlavy!

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Vo švédskych škôlkach sa dejú veci. Deti sa už kopú aj do hlavy!

ŠTOKHOLM - Tlač vo Švédsku informuje o tom, ako rastie násilie medzi deťmi už aj v materských škôlkach. Aj keď, pre Švédsko typicky, média nespomínajú etnicitu detí, na sociálnych sieťach si ľudia servítky neberú. Švédske deti sa stávajú obeťami nebielych detí a škôlky musia niektoré deti zamykať, aby ich uchránili pred násilím iných detí.

slovakia

left justify in out

Rodičia tieto incidenty, ku ktorým dochádza v západnej časti Göteborgu, opakovane hlásia polícii a školskej inšpekcii.

 

„Môj syn sa denne vracia domov s modrinami, odreninami a hrozbami smrti. Bol už zasiahnutý všetkým možným od hračiek, cez kúsky dreva a tyčou do hlavy,“ hovorí jeden rodič.

 

Ďalší sa pripája, že deti sa mlátia všetkým možným, dokonca aj stoličkami. Je vraj medzi nimi veľa násilia a veľa sprostých slov. „Videl som, ako boli deti zozadu kopané do hlavy.“

 

Okrem detí sú napádaní aj zamestnanci škôlok. V nich sa vraj nedajú podnikať žiadne bežné aktivity. Všetka pozornosť je venovaná tomu, aby sa deti navzájom nezranili.

 

Švédsko sa proste rúti zo zrázu, uzatvára server stredoevropan.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies