Vo Švédsku zatkli osoby podozrivé z plánovania terorizmu

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 12:45 • 2 min
Vo Švédsku zatkli osoby podozrivé z plánovania terorizmu

ŠTOKHOLM - Švédska bezpečnostná služba (SÄPO) v utorok oznámila, že zatkla päť osôb podozrivých v plánovania teroristických činov po januárovom pálení koránu pred budovou tureckého veľvyslanectva v Štokholme.

slovakia

left justify in out

Susanna Trehörningová zo SÄPO povedala, že ide o jeden z viacerých prípadov, na ktorom pracujú v spojitosti s januárovým pálením Koránu. Zadržané osoby sú podľa jej slov prepojené s medzinárodným islamistickým extrémizmom. Januárové pálenie Koránu sa odohralo pred televíznymi kamerami a vo viacerých moslimských krajinách vyvolalo protišvédske protesty.

 

Súd vo Švédsku v utorok zrušil rozhodnutie polície zakázať dve plánované protestné zhromaždenia pred veľvyslanectvami Turecka a Iraku v Štokholme, na ktorých majú páliť posvätnú knihu moslimov. Hrozba v oblasti bezpečnosti podľa súdu nie je dostatočným dôvodom, aby bolo obmedzené právo ľudí na protest. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies