Vo Švédsku zatkli dvoch podozrivých z útoku v obchodnom dome IKEA

NETKY.SK • 11 August 2015, 14:39 • 2 min
Vo Švédsku zatkli dvoch podozrivých z útoku v obchodnom dome IKEA

KODAŇ - Dvaja muži, ktorých v pondelok zadržali pre podozrenie z pobodania muža a ženy v obchodnom dome IKEA v meste Västeras v strednej časti krajiny, sa narodili v Eritrei a neskôr žili vo Švédsku v neďalekom azylovom centre, oznámila dnes švédska polícia. Dodala, že motív činu stále zostáva neznámy.

slovakia

left justify in out

Hovorca miestnej polície Per Agren uviedol, že incident pravdepodobne nemal politický motív a útočníci svoje obete vopred nepoznali. Dodal, že zadržaní muži nemajú záznam v registri trestov.

 

Mladší z dvojice zadržaných, 23-ročný muž, obvinenia popiera. Starší, 35-ročný, policajný výsluch doposiaľ neabsolvoval, a to pre operáciu, ktorú podstúpil pravdepodobne pre zranenia utŕžené počas incidentu. Polícia ho pritom spočiatku považovala za ďalšiu obeť - názor však zmenila, keď si vypočula výpovede svedkov, uvádza agentúra DPA.

 

Obeťami incidentu sú dvaja Švédi, 55-ročná žena a jej 28-ročný syn, pochádzajúci zo severnej časti krajiny. Vo Västerase boli pravdepodobne na návšteve, uvádzajú miestne noviny VLT.

 

Obchodný dom IKEA vo Västerase dnes neotvorili a jeho manažér Mattias Johansson uviedol, že personál zároveň dostal možnosť predebatovať udalosti s odborníkmi na zvládanie krízových situácií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona