Vo Švédsku sa udomácňujú tanečné poludňajšie prestávky

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 06:55 • 2 min
Vo Švédsku sa udomácňujú tanečné poludňajšie prestávky

Vo Švédsku sa udomácňujú tanečné poludňajšie prestávky - Life style V Štokholme, Malmö a asi desiatke ďalších švédskych miest sa udomácňuje tancovanie v diskotékovom štýle počas poludňajšej prestávky, ktoré čas od času nahrádza rýchly obed či návštevu fit

slovakia

left justify in out

img

V Štokholme, Malmö a asi desiatke ďalších švédskych miest sa udomácňuje tancovanie v diskotékovom štýle počas poludňajšej prestávky, ktoré čas od času nahrádza rýchly obed či návštevu fitnescentra. Organizátori tvrdia, že tanec uprostred pracovného dňa zvyšuje popoludňajšiu pracovnú produktivitu.
      Akcia sa začína na poludnie a končí presne o 13.00 h. Schádzajú sa na nej nielen ľudia sediaci celý deň pri počítači, ale napríklad aj rodičia malých detí, ktorí často nemajú príležitosť vyjsť si zatancovať počas víkendu.
      "Je to tanečná revolúcia," uviedla organizátorka Maria Reihsová. "A je to zábava. Keď idete do fitnescentra, sústredíte sa na seba. Tu sa počas obedňajšej prestávky stretnete s ďalšími ľuďmi a nabijete sa novou energiou pre zvyšok svojho pracovného dňa."
      Zástupca starostu Malmö Lari Pitka Kangas povedal, že zamestnanci si môžu počas obedňajšej prestávky robiť čo chcú. "Ale odporúčam, aby si šli zatancovať. Vidím, ako sa tí, ktorí chodia, vracajú do práce zrelaxovaní a šťastní. Je logické, že ak ste šťastný, pracujete lepšie."
      Podobné poludňajšie tanečné prestávky sa už konali aj vo Fínsku, Nemecku, Británii a Srbsku a organizátori dúfajú, že sa ich myšlienka rozšíri aj mimo Európu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies