Vo Švédsku sa po útokoch na mešity konali zhromaždenia na podporu moslimov

NETKY.SK • 3 Január 2015, 09:48 • 2 min
Vo Švédsku sa po útokoch na mešity konali zhromaždenia na podporu moslimov

ŠTOKHOLM - Stovky demonštrantov v troch veľkých švédskych mestách sa v piatok zhromaždili na podporu moslimov a odsúdili nedávne podpaľačské útoky proti mešitám vo Švédsku, pri ktorých utrpelo zranenia najmenej päť ľudí. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Protirasistickí demonštranti v hlavnom meste Štokholm mávali plagátmi a transparentom so slovami "Nesiahajte na moju mešitu". Vodcovia moslimskej komunity predniesli na zhromaždení príhovory a kázali v nich o tolerancii.
      

Minulý týždeň utrpelo zranenia päť ľudí pri podpaľačskom útoku na mešitu v centrálnom švédskom meste Eskilstuna, ktorú o deň neskôr vandali aj poškodili. Požiar vypukol takisto v pondelok 29. decembra v ranných hodinách v mešite v meste Eslöv na juhu Švédska, ale zranenia neboli hlásené.
      

Dnes sa konali zhromaždenia na podporu moslimov aj v juhozápadných mestách Malmö a Göteborg. Usporiadali ich v období, keď vo Švédsku silnejú protiprisťahovalecké nálady. Škandinávska krajina, kde má vyše 20 percent z desiatich miliónov obyvateľov cudzí pôvod, je známa politikou tolerancie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies