Vo Švédsku požiadal o azyl muž, ktorý prežil let z Etiópie v nákladnom priestore

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 19:04 • 2 min
Vo Švédsku požiadal o azyl muž, ktorý prežil let z Etiópie v nákladnom priestore

ŠTOKHOLM - Dvadsaťsedemročný utečenec, ktorý pricestoval do Švédska lietadlom z Etiópie ako čierny pasažier, prežil 10-hodinový let cez Viedeň v pretlakovom kontajneri v nákladnom priestore, informovala dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Muž povedal, že je Etiópčan, a požiadal vo Švédsku o azyl. Agentúre DPA to povedal hovorca švédskej polície Lars Bystrom.

 

Zamestnanci na letisku Štokholm-Arlanda odhalili čierneho pasažiera pri vykládke batožiny z lietadla spoločnosti Ethiopian Arlines, ktoré priletelo dnes v skorých ranných hodinách, uviedol predstaviteľ spoločnosti Swedavia, ktorá letisko prevádzkuje. Letiskoví pracovníci privolali policajtov a zdravotníkov, ale kontrola čierneho pasažiera ukázala, že nepotrebuje lekárske ošetrenie.

 

Švédska polícia začala vyšetrovanie pre podozrenie z možného pašovania ľudí.

 

V auguste prežil podobnú cestu do Štokholmu iný cestujúci z Etiópie. Aj on požiadal o azyl a prostredníctvom prekladateľa povedal, že sa skryl v nákladnom priestore lietadla na letisku Bole v Addis Abebe. Čierny pasažier mal odznak zamestnanca tohto letiska, čo môže vysvetľovať, ako sa mu podarilo dostať na palubu lietadla, uviedla vtedy švédska pohraničná polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies