Vo Švédsku odsúdili Iračana, ktorý sa fotil s odrezanou hlavou na tanieri

NETKY.SK • 6 December 2016, 17:36 • 2 min
Vo Švédsku odsúdili Iračana, ktorý sa fotil s odrezanou hlavou na tanieri

ŠTOKHOLM - Vo Švédsku dnes odsúdili 24-ročného Iračana na šesťmesačný trest odňatia slobody za vojnové zločiny. Tento muž v Iraku bojoval proti extrémistom a zverejnil na internete morbídne fotografie. Ide o prvý takýto prípad vo Švédsku.

slovakia

left justify in out

Súd uviedol, že Raíd Abdulkarím zverejnil na sociálnej sieti Facebook fotografie, na ktorých pózuje pri bezhlavých telách a jednou sťatou hlavou na tanieri. Objavil sa aj na videonahrávke zo začiatku roka 2015 - krátko predtým, ako boli vyhotovené fotografie.

 

Abdulkarím, ktorý prišiel koncom roka 2015 do Švédska, kde požiadal o azyl, priznal, že dotyčnou osobou na fotografiách je on, ale odmietol, že by spáchal vojnové zločiny.

 

Súd oznámil, že Abdulkarím si momentálne odpykáva vo väzení 42-mesačný trest odňatia slobody za lúpež. Po odpykaní si tohto trestu ho čaká vyhostenie zo Švédska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona