Vo Švédsku nám rastie budúci reprezentant: Urastený obranca Pientka prestúpil do Karlskrony

NETKY.SK • 26 November 2014, 15:49 • 2 min
Vo Švédsku nám rastie budúci reprezentant: Urastený obranca Pientka prestúpil do Karlskrony

KARLSKRONA – Slovensko aj naďalej produkuje talentovaných hokejistov! Dôkazom o tom je aj urastený obranca Róbert Pientka, ktorý zakotvil vo Švédsku.

slovakia

left justify in out

Pätnásťročný obranca prestúpil z mládežníckeho tímu Slovana Bratislava do mládežníckeho tímu prvoligového švédskeho mužstva KH Karlskrona. Na prestupe sa podieľal aj unikátny slovenský projekt BE-PRO, zameraný na prestupy športovcov. Bratislavský rodák sa v mužstve na juhu Švédska stal ihneď jedným z kľúčových hráčov. Od októbra nastúpil v deviatich dueloch, v ktorých sa mu podarilo aj jedenkrát skórovať.

 

Napriek tomu, že má iba pätnásť rokov, so svojimi 181 centimetrami a 76 kilami fyzicky vyniká nad svojimi rovesníkmi v mužstve do 16 rokov. Tréneri sa rozhodli, že vyspelý Pientka bude trénovať s mužstvom do 18 rokov, kde by mohol aj hrávať. S hráčmi do 18 rokov trénuje dvakrát týždenne. Okrem toho trénuje so svojím tímom 6-krát a ešte trikrát v týždni drie v posilňovni.

 

Róberta si všimol aj známy športový agent Louis Liesch, ktorý vo Švédsku zastupuje aj Petra Cehlárika a s mladíkom podpísal zmluvu. Róberta by sme čoskoro mohli vidieť aj v slovenskej mládežníckej reprezentácii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona