Vo Švedlári odvolali tretí povodňový stupeň

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 10:41 • 2 min
Vo Švedlári odvolali tretí povodňový stupeň

KOŠICE - Už aj obec Švedlár odvolala tretí povodňový stupeň. Informoval o tom dnes ráno starosta Švedlára Oskár Münnich.

slovakia

left justify in out

„Stále však pokračujeme v záchranných prácach na poškodených hrádzach. Zatiaľ sme tam doviezli 2 500 ton lomového kameňa, ktorý budeme zasypávať štrkom. Musím poďakovať kameňolomu v Margecanoch i prepravnej firme, že nám operatívne poskytli materiál aj autá. Súbežne odstraňujeme ďalšie škody na miestnych komunikáciách a na majetku obce,“ povedal starosta. Doložil, že musia nájsť ďalšie zdroje, pretože treba pokračovať v oprave hrádzí a ich zvýšení. Pomoc obci poskytnú aj vodohospodári pri odstraňovaní nánosov z dna Hnilca, ktoré miestami zvýšili koryto o meter.

 

Tretí stupeň povodňovej aktivity odvolali Košice, keďže zaniklo nebezpečenstvo ohrozenia života a zdravia osôb a škôd na majetku. Tretí stupeň bol v povodiach Idanský potok, Sokoliansky potok a v mestských častiach Košice – Ťahanovce, Krásna, Šaca, Poľov. Informovala o tom Linda Šnajdárová z košického magistrátu. V postihnutých oblastiach pokračujú v odstraňovaní povodňových škôd. 

 

Povodňová situácia sa upokojila v celom Košickom kraji. Hladiny riek Hnilec, Hornád a Torysa klesli a dosahujú už len prvý stupeň povodňovej aktivity. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies