Vo Švajčiarsku zakázali elektronické cigarety v MHD

NETKY.SK • 13 November 2013, 18:07 • 2 min
Vo Švajčiarsku zakázali elektronické cigarety v MHD

ŽENEVA - Švajčiarsky úrad prevádzkujúci hromadnú dopravu v utorok oznámil zavedenie pokút za fajčenie elektronickej cigarety v priestoroch dopravného prostriedku. Nariadenie vstúpi do platnosti v decembri a pokuta bude 25 frankov, v prepočte 20 eur.

slovakia

left justify in out

Takzvané e-cigarety tak pridali na zoznam zakázaných tabakových výrobkov v MHD, keďže kontrolóri ich nevedia odlíšiť od obyčajných cigariet. Elektronické cigarety sú však v bohatej krajine všeobecne tolerované a stále populárnejšie, aj keď predaj povolený nie je. Nie je však zakázané ani ich používanie v reštauráciách.

Elektronická cigareta, ktorá bola vyvinutá v Číne v roku 2006, je v súčasnosti najmenej škodlivé zariadenie na fajčenie. Skladá sa z atomizéra, batérie a náplne s nikotínom. Elektronická cigareta má podobný účinok i podobu ako obyčajná cigareta, ale neobťažuje okolie zápachom a nedochádza v nej k spaľovaniu, ale len k odparovaniu náplne. Fajčiar teda nefajčí dym so škodlivinami, ale iba horúcu paru. Miera ich škodlivosti je však stále predmetom diskusií odborníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona