Vo Švajčiarsku zadržali podozrivého z usmrtenia viedenskej aupairky

NETKY.SK • 5 Február 2016, 17:34 • 2 min
Vo Švajčiarsku zadržali podozrivého z usmrtenia viedenskej aupairky

VIEDEŇ - Viedenským kriminalistom sa v spolupráci s kolegami zo Švajčiarska podarilo podľa všetkého objasniť predpokladanú vraždu, ktorej obeťou sa na koncom januára stala vo Viedni aupairka z amerického štátu Colorado.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.


Podozrivého hľadaného gamblera zadržali dnes predpoludním v ubytovni pre žiadateľov o azyl vo Švajčiarsku, potvrdila bez ďalších podrobností hovorkyňa viedenskej prokuratúry Nina Buseková.


Dvadsaťpäťročnú Američanku objavili 26. januára večer polonahú bez známok života v jej byte po tom, čo sa s ňou nedarilo spojiť jej zamestnávateľovi ani priateľom. Mladá žena ležala na matraci položenom na podlahe tvárou dolu, pričom pri hlave sa našli stopy krvi. Príčinou jej smrti bolo podľa výsledkov pitvy zadusenie.


Polícia sa následne sústredila na výsluchy priateľov a známych zosnulej študentky germanistiky, ale aj na skúmanie jej širších sociálnych kontaktov.
Rakúsko už požiadalo o vydanie podozrivého. Zatiaľ nie je známe, kedy sa švajčiarske orgány budú touto žiadosťou zaoberať.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies