Vo Švajčiarsku vypísali rekordne vysokú odmenu: 100-tisíc za štvornásobného vraha

NETKY.SK • 19 Február 2016, 09:41 • 2 min
Vo Švajčiarsku vypísali rekordne vysokú odmenu: 100-tisíc za štvornásobného vraha

BERN - Historicky najvyššiu odmenu - 100.000 švajčiarskych frankov - za informácie, ktoré by viedli k odhaleniu páchateľov zločinu, vypísali dnes vo Švajčiarsku. Informovali o tom agentúra DPA a internetové vydanie denníka Blick.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je fakt, že tamojšia kriminálna polícia a orgány prokuratúry ani dva mesiace po tom, čo sa v podpálenom dome v Rupperswile neďaleko hraníc s Nemeckom našli štyri - ako sa neskôr ukázalo - zavraždené osoby, nepozná motív činu, nemá podozrivého ani horúcu stopu. To všetko platí napriek tomu, že kriminalisti disponujú DNA profilom, ktorý však ani vo Švajčiarsku, ani v databázach zločincov iných krajín neviedol k identifikácii vraha.

 

Tieto informácie odzneli na tlačovej konferencii v Schafisheime, na ktorej sa zúčastnili dozorujúca prokurátorka Barbara Loppacherová a šéf kriminálnej polície Markus Gisin.

 

Kriminalisti vytvorili pre tento prípad až 40-členný špeciálny vyšetrovací tím, avšak napriek tomu zatiaľ nepoznajú motív štvornásobnej vraždy, ktorej obeťami sa stali 48-ročná žena, jej dvaja synovia vo veku 13 a 19 rokov, ako aj 21-ročná priateľka staršieho z dvojice.

 

Zatiaľ nepomohlo ani 250 podnetov občanov, ani 120 výsluchov. Kriminalisti však dúfajú, že po vypísaní odmeny by sa prípad mohol pohnúť dopredu.

 

Zavraždená matka si v osudný deň vybrala v priebehu 20 minút na dvoch miestach najskôr 1000 eur a potom takmer 10.000 švajčiarskych frankov. To by mohlo podľa vyšetrovateľov znamenať, že páchateľ si mohol dopriať neobvykle bohaté vianočné darčeky. Práve podobné informácie by mohli byť kľúčom k vyriešeniu kauzy.

 

Ďalšou nádejou je profil DNA a odtlačky prstov, ktoré sa podarilo zaistiť napriek zámerne založenému požiaru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies