Vo Švajčiarsku už funguje aj honorárny konzulát v Eclépens

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 18:28 • 2 min
Vo Švajčiarsku už funguje aj honorárny konzulát v Eclépens

BRATISLAVA - Honorárny konzulát Slovenska otvorili tento týždeň vo švajčiarskom Eclépens s jurisdikciou pre francúzsky hovoriace kantóny Vaud, Valais, Neuchâtel a Ženeva, v ktorých žije približne 1 200 slovenských občanov. Honorárnym konzulom sa stal François de Coulon, švajčiarsky podnikateľ v oblasti vinárstva, ktorý v rokoch 1995 a 1996 pôsobil aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Okrem pomoci slovenským občanom bude jeho úlohou iniciovanie a podpora nových slovensko-švajčiarskych partnerstiev v oblasti obchodu, turizmu, vedy a výskumu, vzdelávania a kultúry. Konzulát slávnostne otvoril štátny tajomník MZV Ivan Korčok tento týždeň v stredu. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Ako ďalej tlačový odbor informoval, v regióne je slovenskú prítomnosť cítiť, majú tu svoje sídlo aj spoločnosti pôsobiace v SR Nestlé a Vetropack. Na otvorení sa zúčastnili aj predstavitelia kantonálnej a mestskej správy ako aj hostia z ekonomickej sféry a krajanskej komunity.

„Úloha honorárnych konzulov má v dnešnom dynamickom svete význam nielen pri pomoci našim krajanom, ale aj pri podpore investícií a rozvíjaní kultúrnych vzťahov. Výborné švajčiarsko-slovenské vzťahy tak majú priestor pre ďalší rozvoj,“ uviedol pri tejto príležitosti Korčok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies