Vo Švajčiarsku utieklo päť väzňov, vrátane člena gangu Ružoví panteri

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:40 • 2 min
Vo Švajčiarsku utieklo päť väzňov, vrátane člena gangu Ružoví panteri

BAZILEJ - Člen medzinárodného gangu zlodejov šperkov Ružoví panteri a štyria ďalší väzni ušli dnes s pomocou maskovaných pomocníkov z väzenia vo Švajčiarsku, oznámila polícia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA traja pomocníci sa vyšplhali na múr väznice v Bois-Mermet neďaleko Lausanne a hodili na dvor vrece s náradím potrebným na útek a napodobeninou pištole. S tou držali väzni v šachu strážcov. 

Piatim z 30 väzňov prítomných v tom čase na dvore sa podarilo utiecť. Po ich úteku vyhlásili rozsiahle pátranie, ale zatiaľ ich nenašli. Najmenej jeden z nich patrí k Ružovým panterom, informovala švajčiarska tlačová agentúra sda.

Podľa Interpolu je skupina Ružoví panteri voľnou sieťou stoviek kriminálnikov z bývalej Juhoslávie, ktorých sa podarilo spojiť s krádežami a lúpežami v klenotníctvach v Európe, USA, Dubaji a Japonsku. Od roku 1999 ukradli tovar v hodnote vyše 300 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies