Vo Švajčiarsku útočí agresívny bobor: Pri rieke zranil niekoľkých ľudí

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 12:46 • 2 min
Vo Švajčiarsku útočí agresívny bobor: Pri rieke zranil niekoľkých ľudí

Pri rieke Rýn vo Švajčiarsku zaútočil na ľudí bobor a spôsobil im nepríjemné zranenia.

slovakia

left justify in out

Plavcov v rieke Rýn prekvapil nečakaný spoločník. Rozčúlený bobor pohrýzol 11-ročného chlapca a neskôr aj dospelú ženú, ktorá následne musela byť ošetrená v nemocnici.

 

Chlapec bol s rodinou na výlete pri rieke. Keď sa hral so sestrou vo vode, nečakane naňho zaútočil veľký bobor. „To zviera ho pohrýzlo dvakrát, raz do ramena a raz do zadku,“ uviedol preľaknutý otec. „Bol obrovský, mohol mať tak 80 centimetrov,“ opísal agresora. To, že išlo o bobra vraj spozoroval už z diaľky podľa typického plochého chvosta.

 

V ten istý večer bobor útočil znova. Druhou obeťou sa stala dospelá žena, ktorú pohrýzol tak, že musela byť prevezená do nemocnice, kde jej ranu následne zašili.

 

Odborníci sa vyjadrili, že takéto správanie nie je pre bobra typické. Útočí vraj len vtedy, keď sa cíti byť v ohrození, prípadne, ak chráni svoje hniezdo. Svedkovia uviedli, že bobor vyplával z rúry, ktorá bola v rieke. Príslušné úrady momentálne zisťujú, či v nej nemal postavenú hrádzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies