Vo Švajčiarsku sa utopili dvaja českí vodáci, tretí je nezvestný

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 15:45 • 2 min
Vo Švajčiarsku sa utopili dvaja českí vodáci, tretí je nezvestný

BERN - Traja Česi zrejme prišli o život na vodáckom výlete po švajčiarskej rieke Landquart. Telá dvoch starších mužov záchranári našli, tretí je nezvestný.

slovakia

left justify in out

Pátranie je už ukončené a obnovia ho len v prípade, že sa objavia nové dôkazy. Uviedol to policajný hovorca pre portál Neue Zürcher Zeitung, na ktorý sa v správe odvolal český spravodajský web iDNES.cz.

 

Nehoda sa stala ešte v piatok 27. mája v horách v oblasti Prättigau na východe Švajčiarska. Skupina vodákov sa stratila na dolnom toku rieky Landquart medzi mestami Schiers a Grüsch.

Na splav rieky išli v piatok dva rafty s desiatimi českými vodákmi.

 

Jeden čln sa prevrátil pri obci Küblis a dvoch ľudí z neho sa podarilo zachrániť. Dvoch ďalších mužov vo veku 60 a 66 rokov vytiahli švajčiarski záchranári z vody a snažili sa ich resuscitovať, ale bez úspechu. Piateho člena posádky raftu, 66-ročného športovca, sa nepodarilo nájsť, dodal portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies