Vo Švajčiarsku sa koná referendum o deportácii cudzincov, ktorí sa previnia

NETKY.SK • 28 Február 2016, 11:10 • 2 min
Vo Švajčiarsku sa koná referendum o deportácii cudzincov, ktorí sa previnia

ŽENEVA - Občania Švajčiarska rozhodujú dnes v referende o kontroverznej iniciatíve pravicovej nacionalistickej Švajčiarskej ľudovej strany (SVP). Jeho úspech by mohol znamenať automatické vyhostenie každého cudzinca žijúceho v krajine, ak bude usvedčený z porušenia zákona hoci i tým najmenej závažným trestným činom. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dnešné referendum nasleduje po opakovaných snahách z minulých rokov o sprísnenie opatrení proti cudzincom, avšak SVP hovorí, že sa v tomto smere zatiaľ dosť neurobilo.

 

Prieskumy naznačujú, že referendum sa skončí tesnými výsledkami. Na základe navrhovanej legislatívy, o ktorej sa v plebiscite hlasuje, by boli cudzinci automaticky deportovaní po odpykaní si svojho trestu, a to bez možnosti odvolať sa.

 

Týka sa to ťažkých zločinov ako vražda, znásilnenie či ozbrojená lúpež, ale aj ľahších prečinov spáchaných v rozpätí desiatich rokov - prekročenia rýchlosti a vlámania.

 

Kritici tvrdia, že takéto opatrenia by život cudzincov neférovo poznačili, avšak Švajčiarska ľudová strana trvá na tom, že ide o vôľu ľudu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies