Vo Švajčiarsku pri obci Alpnach sa zrútila bojová stíhačka

NETKY.SK • 23 Október 2013, 18:20 • 2 min
Vo Švajčiarsku pri obci Alpnach sa zrútila bojová stíhačka

ŽENEVA - Dvojmiestna bojová stíhačka F/A-18 Hornet švajčiarskych vzdušných síl sa dnes zrútila neďaleko vojenského letiska pri obci Alpnach v strednej časti krajiny. Haváriu stroja potvrdilo švajčiarske ministerstvo obrany, ako aj tamojšie médiá, ktoré citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bezprostredne nebolo známe, či si havária vyžiadala obete alebo zranenia. Úrady miesto havárie v hornatej oblasti kantónu Obwalden uzavreli a zastavili tiež prevádzku neďalekej železničnej trate. Na miesto vyslali vrtuľník, záchranárske a bezpečnostné zložky. Podľa výpovedí svedkov boli vo vzduchu dve stíhačky, pričom jedna z nich vrazila do temena hory. Príčiny havárie stíhačky, ktorá sa odohrala počas cvičného letu, vyšetrujú. Havária zároveň spôsobila lokálny lesný požiar. Ministerstvo obrany potvrdilo, že zrútené bojové lietadlo bolo dvojmiestne.

Ide o druhý prípad havárie tohto typu stíhačky švajčiarskych vzdušných síl za uplynulých 15 rokov. V apríli 1998 si zrútenie stroja v kantóne Valais vyžiadalo životy dvojice pilotov. Alpská krajina v roku 1996 zakúpila 34 kusov týchto stíhačiek americkej výroby a do prevádzky ich uviedla o rok neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies