Vo štvrtom najväčšom ruskom meste je epidémia HIV

NETKY.SK • 3 November 2016, 08:57 • 2 min
Vo štvrtom najväčšom ruskom meste je epidémia HIV

MOSKVA - Predstavitelia ruského zdravotníctva včera oznámili, že jeden z 50 ľudí vo štvrtom najväčšom ruskom meste Jekaterinburgu je nakazený vírusom HIV. Ten spôsobuje smrteľnú chorobu AIDS.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov zdravotníctva v Sverdlovskej oblasti trápi stredoruský Jekaterinburg epidémia HIV. Vyhlásenie s týmto obsahom dnes prinieslo množstvo ruských médií. V mesto s 1,5 milióna obyvateľov je vírusom HIV infikovaných 27.000 ľudí, čo je 1,8 percenta tamojšej populácie, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

Počet nových infekcií HIV v Rusku rýchlo rastie, pričom krajina zakazuje niektoré preventívne opatrenia, bežné v iných častiach sveta, ako napríklad liečbu metadónom u ľudí, ktorí užívajú drogy vnútrožilovo.

 

V Rusku je v súčasnosti registrovaných ako HIV pozitívnych približne 800.000 ľudí, ale predstavitelia úradov tvrdia, že skutočný počet ľudí s týmto vírusom je pravdepodobne takmer dvojnásobný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona