Vo štvrtok zasadne konzílium! Rozhodovať bude aj o uvoľňovaní opatrení

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 08:26 • 2 min
Vo štvrtok zasadne konzílium! Rozhodovať bude aj o uvoľňovaní opatrení

SLOVENSKO - Vo štvrtok zasadne konzílium odborníkov. Rozhodovať bude o ďalšej testovacej stratégii aj o kontrolovanom uvoľňovaní opatrení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva pred rokovaním vlády uviedol, že situácia sa podľa neho zlepšuje, no stále „nemáme vyhrané“. Lengvarský poukázal na to, že počet hospitalizovaných sa výrazne nemení. No za pondelok na Slovensku nezomrel ani jeden človek na koronavírus, čo je tiež výrazná zmena.Šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík uviedol, že v okolitých krajinách nastal po prudkom náraste pokles v počte prípadov. Počet hospitalizácií a úmrtí obzvlášť v Poľsku, Maďarsku a na Ukrajine však výrazne rastie. Upozornil, že ventilovaní pacienti sú naďalej najkritick,ejšou časťou v zdravotnom systéme. „Aktuálne je tam 80 % obsadenosť. Naďalej je systém nesmierne vyťažený a nemá veľmi priestor poňať potenciálnych ďalších pacientov, či COVID pozitívnych lebo iných,“ povedal.

Budúci týždeň bude platiť na Slovensku čierna fáza, ak však bude pokračovať pozitívny trend, od 19. apríla je možný prechod do bordovej fázy. Opatrenia by sa tak mohli zmierniť. Na Slovensko bolo dodaných už približne 1,3 milióna vakcín, do konca apríla by malo prísť takmer 600-tisíc dávok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona