Vo štvrtok napoludnie zaznejú na počesť padlých českých vojakov sirény

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 13:22 • 2 min
Vo štvrtok napoludnie zaznejú na počesť padlých českých vojakov sirény

PRAHA - Česká republika si vo štvrtok napoludnie uctí českých vojakov, ktorí zomreli v Afganistane, trojminútovým znením sirén a zvonov. Rozhodla o tom vláda v stredu, ktorá začala svoje zasadnutie symbolickou minútou ticha. Kabinet tým vyjadril hlbokú sústrasť rodinám pozostalých.

slovakia

left justify in out

Pred zasadnutím vlády riešili premiér Bohuslav Sobotka, minister obrany Martin Stropnický a náčelník generálneho štábu Petr Pavel situáciu po samovražednom atentáte v Afganistane, pri ktorom zomreli v utorok štyria českí vojaci a jeden utrpel ťažké zranenie. Pavel po schôdzke povedal, že stav zraneného vojaka je aj naďalej vážny. Má za sebou druhú náročnú operáciu a čakajú ho ďalšie. Jeho prevoz do Česka teda nebude najmenej nasledujúce dva týždne možný. V stredu večer telá zabitých vojakov dovezie vládny špeciál do ČR. 

 

Samovražedný atentátnik zaútočil na vojakov v utorok ráno neďaleko vojenskej základne Bagrám. Okrem vojakov zabil aj 7 civilistov, medzi nimi jedno dieťa, ďalšie dieťa je zranené. Uviedol v stredu server iDNES.cz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies