Vo štvrtok budú posledné rozlúčky s obeťami výbuchu

NETKY.SK • 1 Január 2014, 16:19 • 2 min
Vo štvrtok budú posledné rozlúčky s obeťami výbuchu

BRATISLAVA - Rodiny zosnulých vojakov Edmunda Makovníka (34) a Patrika Fraštiu (39)si neželajú účasť zástupcov médií na obradoch.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok budú posledné rozlúčky so slovenskými vojakmi Edmundom Makovníkom (34) a Patrikom Fraštiom (39), ktorí v piatok 27. decembra zahynuli pri bombovom útoku v afganskom Kábule. Rodiny, príbuzní, priatelia a kolegovia sa s Makovníkom rozlúčia v Obradnej sále Verejného cintorína na Rastislavovej ulici v Košiciach a s Fraštiom vo farskom kostole Sedembolestnej Panny Márie na Námestí Jána Pavla II. v Žiline. "Rodiny zosnulých vojakov si neželajú účasť zástupcov médií na obradoch. Žiadame o rešpektovanie ich priania," napísal komunikačný odbor ministerstva obrany.

Pri výbuchu v afganskom Kábule v piatok zahynula spomínaná dvojica príslušníkov slovenských ozbrojených síl a jeden americký vojak. Zabil ich výbuch civilného auta, naloženého trhavinou v husto zastavanej časti Kábulu, mimo vojenskej základne spojeneckých síl. Vo vojenskom konvoji bolo viac áut, v prvom aute sedeli obete. Piatkový útok si okrem obetí na životoch vyžiadal aj šiestich zranených civilistov, ktorými sú miestni Afganci. K incidentu sa prostredníctvom oficiálneho stanoviska prihlásilo militantné hnutie Taliban, bojujúce proti ústrednej vláde v Kábule a prítomnosti zahraničných vojsk v Afganistane. Pod vedením USA prebieha vyšetrovanie incidentu. 

Od vzniku armády SR ide o 58. a 59. vojaka, ktorí prišli o život počas výkonu svojej práce. Glváč zdôraznil, že i napriek stratám na ľudských životoch musíme v zahraničných misiách zotrvať, keďže sme stabilným partnerom Severoatlantickej aliancie. Teroristom podľa neho nemôžeme ustúpiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies