Vo štvrtok bude Bratislavský hrad prístupný pre verejnosť len dopoludnia

NETKY.SK • 5 Január 2016, 18:17 • 2 min
Vo štvrtok bude Bratislavský hrad prístupný pre verejnosť len dopoludnia

BRATISLAVA – Výstavné priestory Historického múzea - Slovenského národného múzea (SNM) na Bratislavskom hrade budú vo štvrtok 7. januára zatvorené od 13. hodiny, čiže posledný vstup je možný o 12. hodine.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto obmedzenia je odovzdávanie štátnych vyznamenaní prezidentom Slovenskej republiky. Počas sviatku Troch kráľov (6.1.) bude Historické múzeum otvorené ako zvyčajne, od 9. do 17.00 h s posledným vstupom o 16. hodine.

 

"Zároveň oznamujeme, že od 1. januára 2016 je uzatvorená výstava Svedectvo času – z najnovších a starších nálezov na Bratislavskom hrade až do konca roku 2016. V tomto roku okrem aktuálnych výstav pripravujeme pre návštevníkov novú expozíciu Dejiny Slovenska – od praveku po Veľkú Moravu," uviedla dnes pre TASR Jana Hutťanová z Historického múzea SNM.

 

V súčasnosti je v priestoroch hradu päť výstav: Obrazáreň Bratislavského hradu, Bratislavský hrad na grafikách, Obnova Bratislavského hradu; Tragédia, ktorá postihla celý svet – Prvá svetová vojna a Ľudovít Štúr – reformátor slovenskej spoločnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona