Vo štvrtok a piatok pribudne počet áut na cestách

NETKY.SK • 26 Október 2022, 11:33 • 2 min
Vo štvrtok a piatok pribudne počet áut na cestách

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť očakáva v súvislosti s nadchádzajúcimi sviatkami a spojenými samosprávnymi voľbami zvýšený nápor áut na diaľniciach.

slovakia

left justify in out

S najväčším náporom počíta počas štvrtka a piatka (27. - 28. 10.) popoludní medzi 14.00 a 18.00 h. Motoristov preto žiada o ohľaduplnosť a zvýšenie pozornosti. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. "Naše sčítače intenzít dopravy zaznamenávajú tradične počas Dušičiek zvýšený nárast vozidiel na diaľniciach miestami aj o vyše 50 percent oproti bežným dňom. Ľudia počas sviatkov najčastejšie cestujú v smere z Česka do Bratislavy, či z hlavného mesta do Žiliny, Senca alebo na východ Slovenska," ozrejmila. Zvýšený nápor očakáva NDS tiež v stredu (2. 11.). "Treba počítať s nárastom počtu áut na diaľniciach aj po sviatkoch, vlani sme 2. novembra napríklad namerali nárast intenzity o viac než štvrtinu pri návratoch zo Žiliny do Bratislavy a rovnako aj v smere z Bratislavy do Českej republiky," doplnila hovorkyňa. Pripomenula, že posádky diaľničnej patroly budú motoristom v núdzi k dispozícii aj počas sviatkov. "Patrolu si privoláte buď prostredníctvom bezplatného čísla 0800 100 007 alebo ešte jednoduchšie, cez mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici," vysvetlila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies