Vo Philadelphii sa zrútila budova, zomrelo šesť ľudí

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 09:08 • 2 min
Vo Philadelphii sa zrútila budova, zomrelo šesť ľudí

PHILADELPHIA - Šesť ľudí zomrelo a trinásti ďalší utrpeli zranenia, keď sa v stredu vo Philadelphii zrútila budova pripravená na demoláciu. Novú bilanciu obetí stredajšieho nešťastia oznámil v stredu večer starosta Filadelfie Michael Nutter.

slovakia

left justify in out

Predošlé informácie o kolapse budovy uvádzali jednu obeť a 13 zranených, informovala agentúra AP. Z trosiek stavby určenej na demoláciu však medzitým vytiahli telá piatich osôb.

Štvorposchodová budova spadla okolo jedenástej hodiny dopoludnia na vedľajší dvojposchodový obchod patriaci Armáde spásy a záchranári hľadali pod troskami možné obete až do noci. V budove kedysi na prvom podlaží fungovala prevádzka rýchleho občerstvenia a nad ňou boli byty. "Stále nevieme, koľko presne ľudí sa v čase kolapsu budovy v obchode, prípadne na chodníku nachádzalo," povedal Nutter na tlačovej konferencii.

Jeden z robotníkov, ktorý pracuje neďaleko, médiám po incidente povedal, že zrúteniu sa nedalo vyhnúť pre metódy, ktoré robotníci používali na demoláciu. Miestny inšpekčný úrad uviedol, že demolačná firma mala všetky potrebné povolenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies