Vo Philadelphii sa vykoľajil osobný vlak: Hlásia päť mŕtvych a množstvo zranených

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 09:03 • 2 min
Vo Philadelphii sa vykoľajil osobný vlak: Hlásia päť mŕtvych a množstvo zranených

PHILADELPHIA - Najmenej päť obetí si v noci na dnes vyžiadalo vykoľajenie vlaku v americkej Philadelphii. Podľa starostu mesta odviezli sanitky do nemocnice najmenej 50 ľudí.

slovakia

left justify in out

Vlak 188 smeroval do New Yorku. Predná časť vlaku vchádzala do zatáčky, keď sa súprava vykoľajila. Polícia zablokovala cesty v okolí miesta nehody, na ktoré smerujú vlny hasičských áut. Vo vlaku sa nachádzal aj manažér agentúry AP Paul Cheung, podľa ktorého je predná časť vlaku úplne zničená.

 

 

"Je to úplný vrak. Celé to vyzerá ako kopa kovu," povedal Cheung. Príčina vykoľajenia zatiaľ nie je známa. Starosta Philadelphie Michael Nutter, ktorý potvrdil straty na životoch, vyhlásil, že nič podobné nikdy nevidel. Spoločnosť Amtrak, ktorej vlak patrí, príčinu nehody vyšetruje. Podľa jej vyhlásenia bolo v súprave 238 ľudí a päť členov personálu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies