Vo Philadelfii vyšetrujú avízo o radikálnej skupine ohrozujúcej policajtov

NETKY.SK • 11 Január 2016, 08:27 • 2 min
Vo Philadelfii vyšetrujú avízo o radikálnej skupine ohrozujúcej policajtov

PHILADELPHIA - Polícia v americkej Philadelphia vyšetruje informáciu o tom, že muž obvinený zo štvrtkovej streľby na policajta je spojený s radikálnou skupinou, ktorá by mohla naďalej predstavovať hrozbu pre jej príslušníkov.

slovakia

left justify in out

Polícia v oznámení v nedeľu večer uviedla, že informácia pochádza od nemenovaného zdroja, ktorý oslovil miestneho policajta a podľa ktorého má útočník "spojenie so skupinou s radikálnymi názormi", píše agentúra AP.

 

Na preverovaní hodnovernosti tejto informácie spolupracujú s Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI). Do odvolania budú musieť policajti v meste pracovať v dvojiciach.

 

 

Na policajta Jesseho Hartnetta (33), sediaceho v hliadkovacom vozidle, vystrelil útočník vo štvrtok pred polnocou najmenej 13 striel a trikrát ho zasiahol. Hartnett vystúpil z auta a pri prenasledovaní muža opätoval streľbu, čím ho zranil do zadnej časti tela. Útočníka chytili iní policajti asi jeden blok od miesta činu. Hartnett bol podľa posledných správ v nemocnici v stabilizovanom stave.

 

V prípade obvinili 30-ročného Edwarda Archera z predmestia Philadelphie z pokusu o vraždu, útoku s priťažujúcimi okolnosťami, útoku na policajta a viacerých porušení zákona o strelných zbraniach. Vo väzbe ostane najmenej do predbežného súdneho pojednávania 25. januára.

 

Vyšetrovatelia uviedli, že Archer im povedal, že "nasleduje Alaha" a prisahal vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), pričom si myslí, že polícia háji zákony, ktoré sú v rozpore s islamom. Predmetom vyšetrovania sú aj jeho údajné cesty do Saudskej Arábie v roku 2011 a do Egypta v roku 2012.

 

Philadelphská polícia predtým oznámila, že 40-ročný muž sa v sobotu neskoro večer pokúsil schmatnúť strelnú zbraň policajta strážiaceho nemocnicu, kde je hospitalizovaný Hartnett. Nepredpokladá však, že incident súvisí so streľbou na Hartnetta. Zadržaný muž tvrdil, že chcel zbraň ukradnúť, aby vylúpil obchod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona