Vo futbalovom kádri Hapala na duely s Nemeckom a Cyprom 13 legionárov

NETKY.SK • 23 August 2016, 14:11 • 2 min
Vo futbalovom kádri Hapala na duely s Nemeckom a Cyprom 13 legionárov

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov (roč. nar. 1994 a mladší) odohrajú začiatkom septembra dve stretnutia. Zverenci trénera Pavla Hapala nastúpia v piatok 2. 9. o 18.15 h v medzištátnom prípravnom stretnutí v Kasseli proti domácim rovesníkom z Nemecka a o tri dni neskôr v pondelok 5. 9. o 15.30 h SELČ si zmerajú sily v Larnake s domácim výberom Cypru "21" v rámci 8. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. Infomácie priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) s tým, že na duel s Cyprom je vstup zadarmo.

slovakia

left justify in out

Český kormidelník slovenskej "dvadsaťjednotky" Pavel Hapal nominoval v utorok 23-členný menoslov na spomenuté dve stretnutia. V jeho kádri figuruje trinásť legionárov ako aj desať hráčov z domácej súťaže: najviac z nich je z MŠK Žilina - štyria. Nechýba ani stopér talianskeho klubu Sampdoria Janov Milan Škriniar, ktorý sa predstavil v drese A-mužstva SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, ale po dohode trénera "áčka" Jána Kozáka s Pavlom Hapalom sa vracia späť pomôcť tímu SR "21".


Mladí Slováci sú na čele tabuľky 8. kvalifikačnej skupiny, po dosiaľ poslednom vystúpení 29. marca v Myjave s Tureckom (5:0) získali v piatich dueloch 12 bodov a pred druhými v klasifikácii Holanďanmi majú trojbodový náskok. Tretie v poradí Bielorusko si vybojovalo 7 bodov, štvrté Turecko 6 bodov a posledný Cyprus má na konte jediný bod. Nemecko je lídrom 7. kvalifikačnej skupiny, v doterajších siedmich zápasoch ešte nezaváhalo.


Na záverečnom turnaji ME 2017 hráčov do 21 rokov sa predstaví 12 krajín, usporiadateľ z Poľska má automaticky garantovanú účasť. Deviati víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo, Slovensko má kvalifikáciu výborne rozohranú. Štyri družstvá na druhých miestach s najlepšou bilanciou (do úvahy sa berú stretnutia s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom v skupine, pozn.) budú v play-off bojovať o zvyšné dve miestenky. Základná skupinová fáza sa skončí v októbri 2016. O mesiac neskôr v termíne 7. - 15. novembra 2016 sú na programe barážové stretnutia mužstiev z druhých priečok v skupinách, po nich sa skompletizuje tucet účastníkov ME 2017.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátny prípravný zápas v Nemecku proti domácim rovesníkom (hrá sa v piatok 2. septembra o 18.15 h v Kasseli) a na stretnutie proti Cypru "21" (hrá sa v pondelok 5. septembra o 15.30 h SELČ v Larnake) v 8. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska:

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (FC Fulham/Angl.)


Obrancovia: Denis Vavro, Róbert Mazáň (obaja MŠK Žilina), Juraj Chvátal (1. FC Slovácko/ČR), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.)


Stredopoliari: Miroslav Káčer, Nikolas Špalek (obaja MŠK Žilina), Michal Faško, Martin Chrien (obaja MFK Ružomberok), Tomáš Brigant (Spartak Myjava), Jakub Hromada (FC Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (SK Slavia Praha/ČR), Dávid Ivan (Sampdoria Janov/Tal.), Albert Rusnák (FC Groningen/Hol.), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.)


Útočníci: Pavol Šafranko (ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov/Poľ.)

Náhradníci:


Brankár: Adam Jakubech (FC Spartak Trnava)
Obrancovia: Andrej Kadlec (FC Spartak Trnava), Martin Králik (MŠK Žilina), Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava), Dominik Kružliak (MFK Ružomberok)
Stredopoliari: Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Tomáš Huk (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Denis Duga (Spartak Myjava), Filip Lesniak (Slovan Liberec/ČR), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.)
Útočník: Róbert Polievka (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

Realizačný tím:
Tréner: Pavel Hapal
Asistent trénera: Oto Brunegraf
Tréner brankárov: Miroslav König
Kondičný tréner: Peter Boďo
Lekár: Zsolt Fegyveres
Fyzioterapeut: Martin Nozdrovický
Masér: Juraj Ludík
Kustód: Marek Košáň
Technický vedúci: Jakub Kojnok


ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona