Vo Frankfurte zadržali tri dievčatá z USA, zrejme sa chceli pridať k islamistom

NETKY.SK • 22 Október 2014, 08:55 • 2 min
Vo Frankfurte zadržali tri dievčatá z USA, zrejme sa chceli pridať k islamistom

WASHINGTON - Tri americké tínedžerky zatkli vo Frankfurte nad Mohanom a poslali späť do vlasti po tom, čo sa objavili špekulácie, že cestovali na Blízky východ, kde sa chceli pripojiť k militantom extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dievčatá deportovali späť k ich rodinám v Denveri a Colorade ešte cez víkend, spresnil jeden z hovorcov amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Dve zo zadržaných dievčat sú sestry somálskeho pôvodu vo veku 15 a 17 rokov; ďalšie, 16-ročné dievča, pochádzalo z inej rodiny sudánskeho pôvodu, napísali noviny Denver Post.
      

Hovorca rodiny somálskeho pôvodu pre noviny uviedol, že dievčatá si zjavne samy kúpili lístky; neodpovedal však na špekulácie médií, že cez Turecko plánovali odcestovať na sever Sýrie a pridať sa k džihádistom z IS. Jedna z dvoch somálskych sestier nemeckým úradom povedala, že boli na ceste do Turecka za štúdiom, informovala ešte cez víkend rozhlasová stanica Hlas Ameriky. Turecko je expertom na terorizmus považované za tranzitný bod pre osoby, ktoré majú zámer pripojiť sa k džihádistickým skupinám na Blízkom východe.
      

Nezvestnosť dievčat nahlásili v piatok po tom, čo sa neobjavili v škole. Rodina somálskych dievčat vzápätí zistila, že chýbajú aj pasy dievčat a hotovosť vo výške 2000 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies