Vo Frankfurte otvorili prvú islamskú banku v Nemecku a v eurozóne

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 19:52 • 2 min
Vo Frankfurte otvorili prvú islamskú banku v Nemecku a v eurozóne

FRANKFURT NAD MOHANOM - Prvú islamskú banku v Nemecku otvorili dnes slávnostne vo Frankfurte nad Mohanom.

slovakia

left justify in out

Dcéra kuvajtsko-tureckej Kuveyt Türk Bank chce pod názvom KT Bank AG osloviť nielen päťmiliónovú komunitu moslimov v Nemecku, ale aj investorov z krajín Perzského zálivu, či malých a stredných podnikateľov a záujemcov o nehnuteľnosti. 

 


Pre agentúru Reuters to povedal predseda dozornej rady Kuveyt Türk Bank, ktorý sa dnes zúčastnil na slávnostnom otvorení finančnej inštitúcie. 
Islam zakazuje úroky a aj investície pre výrobcov zbraní, tabakových produktov a alkoholických nápojov sú tabu. Islamské banky preto musia peniaze zarábať iným spôsobom. 


Podobné banky sú dokonca v arabskom svete v menšine. Napríklad v Turecku majú na trhu podiel päť až sedem percent. Samotná Kuveyt Türk Bank je v krajine polmesiaca iba 12. najväčším finančným ústavom, až jej 62 percent vlastní Kuwait Finance House. 


Nemecký finančný dozor udelil súhlas na pôsobenie predmetnej banky po 27 mesiacoch. Nemecko sa stalo prvou krajinou eurozóny, kde otvorila svoje pobočky. Len 15 z okolo 70 zamestnancov KT Bank v Nemecku bude pôsobiť v jej troch pobočkách vo Frankfurte nad Mohanom, Mannheime a Berlíne. Ďalšie jej filiálky by sa mohli otvoriť v Kolíne nad Rýnom alebo v Düsseldorfe, kde je podiel moslimskej populácie takisto vysoký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies