Vo Frankfurte bude v stredu protest proti opatreniam ECB

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 10:22 • 2 min
Vo Frankfurte bude v stredu protest proti opatreniam ECB

FRANKFURT - Tisíce ľudí sa očakáva na stredajšom protestnom pochode vo Frankturte.

slovakia

left justify in out

Demonštrovať budú proti politike úsporných opatrení, z ktorých obviňujú Európsku centrálnu banku (ECB), ktorá v tento deň zároveň v meste otvára novú centrálu. Demonštrácia nasleduje po podobných protestoch na Cypre, kde sa dav zhromaždil pred budovou, v ktorej sa konalo stretnutie Rady guvernérov, najvyššieho rozhodovacieho orgánu ECB, a vyjadril nespokojnosť s týmto silným orgánom, ktorý sa snaží dištancovať od politického hašterenia v eurozóne.


"Hlavný dôvod na protest je ten, že ECB patrí k trojke (veriteľských inštitúcií, ktoré spravujú program finančnej pomoci pre Grécko) a trojka je zodpovedná za politiku úsporných opatrení, ktorá doviedla množstvo ľudí k chudobe," povedal Ulrich Wilken, jeden z organizátorov protestu "Blockupy", ktorý sa uskutoční v stredu v blízkosti novej centrály ECB za približne 1,3 miliardy eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona