Vo francúzskych Alpách zomrel počas dovolenky kňaz Branislav Bukovský

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 12:20 • 2 min
Vo francúzskych Alpách zomrel počas dovolenky kňaz Branislav Bukovský

BRATISLAVA – Vo francúzskych Alpách počas dovolenky zomrel slovenský občan, ktorý tam bol na lyžovačke. Ako uviedol dnes pre agentúru SITA riaditeľ Tlačového odboru na ministerstve zahraničných vecí Peter Susko, Slovák však neumrel pri lyžovaní, ale na srdcový infarkt mimo lyžiarskeho svahu. Ministerstvo už kontaktovalo pozostalých a pomáha s vybavením potrebných záležitostí.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry SITA mŕtvym je katolícky kňaz Branislav Bukovský, ktorý pôsobil ako farár vo farnosti Bratislava - Kráľovnej rodiny. Ako informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, kňaz zomrel v nedeľu vo veku 46 rokov. 

 

Branislav Bukovský sa narodil 13. februára 1968 v Trnave. Za kňaza bol ordinovaný 10. 6. 1995. Pôsobil ako kaplán vo farnostiach Piešťany, Bratislava - Blumentál i Bratislava - Sv. Alžbety. Ako administrátor slúžil od roku 1999 vo farnosti Veľké Ripňany. V roku 2001 bol menovaný za farára do farnosti Bratislava - Devín a od roku 2006 pôsobil ako farár vo farnosti Bratislava - Kráľovnej Rodiny. Pôsobil zároveň ako cirkevný sudca a dlhé roky sa podieľal na výrobe náboženských programov v RTVS. Branislav Bukovský bol aj členom Rady KBS pre spoločenské komunikačné prostriedky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies